Athinias 2009.02.10. 20:24

X-elős körlevél

Eredetileg Velvet Revolveres postot akartam ma írni, most találkoztam először a Contraband c. lemezükkel, és erősen odabaszós lett, majd írok róla :D Viszont az msn miatt ismét más témáról írnék :P Gondolom mindenkihez eljutott a következő körüzenet:

"Hacsak csöppet vagy cigány bűnözés ellenes és már eleged van abból amit itthon művel a kisebség akkor küldd tovább ezt a szösszenetet és rakj egy X-et a neved elé Marian Cozma emlékére! Addig küldd tovább még az összes partnerednél nem látod! Köszönöm!"

Én megkaptam, és nem fogok X-et tenni. Igen, én is sajnálom Cozmát, kitenném az X-et. Kolonicsot is sajnáltam, kitettem volna az X-et. De ott nem volt össznépi X-elés. Ez a körüzenet csak azért indult, hogy fokozza a cigánybűnözéssel kapcsolatos indulatokat. Hányinger. Ha valaki gyászolja Cozmát, tegyen X-et, és erre kérje meg a többieket is, tiszta sor. De hogy valaki szimpla szarkavarásra használja fel a srác halálát, az felháborító! Igen, szörnyű, hogy meggyilkolták. Igen, létezik cigánybűnözés. De ahogy a szélső-jobb ezt tálalja, az undorító. A többséget ez nem zavarja, és itt van a gáz. Erőteljesen több oldalas téma lenne, ha ebbe a részébe belemennék, ha lesz rá igény megteszem majd, de úgyse lesz. A cigánykérdés meg nem csak nálunk létezik. A megoldásra azonban nincs értelmes elképzelés a kormány részéről, teszem hozzá az ellenzék részéről sem. A szélsőbb mozgalmaktól meg pláne nem. Oktatási, és kultúrális vonalon kéne lépni, de ezt érdekes módon nem teszi meg senki. Ezt persze a többség elkezdi unni egy idő után, és inkább hajlanak a szélsőségek felé, csak oldják meg. Abban a pillanatban, ahogy kiraktam msn-re, h miért nem X-elek most, már tudtam, hogy ezért a véleményemért erősen népszerűtlen leszek, úgyhogy mostmár nyugodtan ideírhatom: Az emberek hülyék. Ez nem egy flegma állítás, ez évezredes tény világszerte, semmi újdonság nincs benne. Az oktatás, és az emberek objektív tájékoztatása mindíg is veszélyes volt. Ha gondolkodni kezd a tömeg, akkor ott lesznek értelmes gondolatok is, ez elkerülhetetlen. Ez pedíg alapvetően rendszerellenes, mindegy, most nem állok neki leírni, a többség ezt tudja, a maradékot meg nem most állok neki okítani. Így egyszerűbb is rámfogni, h hülye vagyok, mindenkinek jobb így. A szintentartás megvan Győzikével, illetve a hasonló kaliberű műsorokkal, népszerűek. Semmi meglepő nincs abban, hogy előtör az emberekből a rasszizmus, a többség nem szokott hozzá ennél bonyolultabb dolgokhoz, ezt úgy mindenki képes megérteni, egyszerűbb egyetérteni vele, mint megoldást keresni. Aztán majd amikor erőre kap a szélső-jobb, és elkezdenek cselekedeni, majd csak néz mindenki, hogy akkor mi most ezt akartuk? Ugyanazokat a hibákat követjük el mindíg, ha figyelnénk töri órán, talán máshogy lenne... Alapnak enyi elég, majd kommentekben meg későbbi postokban még lehet reagálni erre a cikkre, hülye leszek most mindent leírni, majd a reakciók alapján írom tovább :P Úgyh kérem a véleményeket, a takarodj büdös komcsitól egészen az értelmesebbekig, köszi! Még a végére a legfontosabb: természetesen szörnyen sajnálom amik a sportolóinkkal történtek, szörnyű, részvétem a családoknak, és az élsportolók edzői meg gondolkozzanak már időnként! Mérlegelni kell!

A bejegyzés trackback címe:

https://athinias.blog.hu/api/trackback/id/tr75935471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FarkY 2009.02.10. 20:50:56

jó végre egy objektív véleményt is látni a rasszista uszítások idején. szégyen hogy az állam tehetetlen a cigóbűnözéssel szemben de még nagyobb szégyen hogy egyesek egy ember halálát arra használják fel hogy még jobban felhergeljék a rasszista tömeget.
süti beállítások módosítása